Koala loempoer (Kuala Kumpur)
Door: Elzie
Blijf op de hoogte en volg Els
04 Mei 2009 | Singapore, Singapore
Hier ben ik weer!!!
Wat ontzettend leuk om al jullie reacties te lezen!!!!! Het is serieus best fijn om wat van het thuisfront te horen, want Nederlandse kranten heb ik hier nog niet kunnen vinden en soms voel ik me best alleen... :( Het is jammer dat ik niet al mijn ervaringen met iemand kan delen.
Maar goed, desondanks vind ik tot nog toe alles zoooo gaaf! Na mijn vorige bericht ben ik uitgeweest met de baas en zijn harem en een engels meisje die ik hier had ontmoet.Cory heette ze geloof ik...De baas zou ons wel aan wat mensen voorstellen.... bleken dat dus indiaase buikdanseressen te zijn! haha echt hilarisch! maar supergaaf om te zien. die vrouwen weten wel van schudden.... en ze dansen op westerse muziek alleen dan de indiase variant. dan krijg je dus usher en alicia keys gemixt met indiase beats en tekst. werkt erg goed op je lachspieren... aanrader!
Gister heb ik de stad verkend. ik ben gewoon een beetje rond gaan lopen en praten met mensen en ik ben er achter gekomen dat het Singaporeaanse leven heel zwaar is. Singapore is (een van) de meest welvarende stad van Azie. Maar dat heeft ook zijn keerzijde..... de mensen hier moeten keihard knokken om ergens te komen en als je ergens bent, een bepaalde functie hebt bereikt, moet het altijd beter, harder, hoger, etcetera. De bevolking hier 'moet' zichzelf constant verbeteren, het beste uit zichzelf halen en daar komt veel stress bijkijken. Nou snap ik de shop- en eetgewoontes. dat zijn hun relaxmomentjes! Ze werken gemiddeld 12uur per dag!!! Wat zitten wij europeanen dan te zeiken over die 9uur per dag.... haha! Maar goed, ondanks de grootschalige stress zijn het wel echte levensgenieters hier. Dat is leuk om te zien :D
Gisteravond ben ik in mijn eentje naar een kroeg vertrokken met livemuziek (in alle andere kroegen werd de wedstrijd van manchester united gekeken) en ik heb daar weer vrienden gemaakt ;) het gaat zo makkelijk hier! Ze hebben de hele avond bier voor me betaald (12 sindollars!! omgerekend 6,5 euro!) en ik heb met ze gepoold. wat uiteindelijk resulteerde in 4u 's nachts redelijk aangeschoten pas gaan slapen en daardoor pas wakker worden om 1u 's middags! maarrrrr ik heb me vermaakt!
Vandaag ben ik naar Little India geweest, een soort Indiase commune in Singapore, maar dat was niet zo'n succes. Als blondine viel ik daar behoorlijk uit de toon en werd er veel (onverstaanbaars) naar me geroepen. Ik heb dus maar snel een ticket geboekt naar Maleisie: Kuala Lumpur! voor maar 30dollar => 15,5 euro reis ik erheen (lees: is geen geld!) haha zoiezo het vervoer is hier rete goedkoop. een bus neem je voor 50 cent en de MRT (metro) voor 60 cent. Geen geld!
Singapore heb ik nu wel redelijk gezien. Het is een rare stad. verdeelt in een ENORM luxe deel (met gebouwen waar je U tegen zegt) en een wat chaotischer deel, het grootste deel. De stad is schoon maar niet altijd even mooi. Er zijn nog steeds veel arme woonwijken, al worden die wel bijna allemaal opgeknapt. Ze hebben hier trouwens overal borden hangen met de boetes als je overtredingen maakt. zo betaal je 1000 sindollar(550E) als je op de stoep fiets en als je drugs smokkelt krijg je de doodstraf. dat laat iedereen dus wel uit zijn hoofd hier.
Ik ben net terug van een heerlijk etentje met een leuke Amerikaanse businessman uit Singapore en klaar om te slapen (het is hier nu 10u 's avonds) en te vertrekken naar de volgende locatie. Maleisie, maak je borst maar nat.... caus' there's a tough white girl comin' to ya town!
TTYL
04 Mei 2009 - 13:33
Zebus:
Haha meauie verhalen Els, je schrijft goed en meeslepend:)!! Ik volg je!! X -
04 Mei 2009 - 13:34
Rowan:
Je bent ook zo'n sociaal kind he! Je maakt gewoon met iedereen vrienden:D En weet het ook weer zo te doen dat ze de hele avond voor je bier halen:P Die tactiek van jou werkt blijkbaar overal:P
Maar ik ben echt super blij dat je het zo naar je zin hebt! Maar ik mis je zooooooo:'( Nu al he..
haha
kusssxx -
04 Mei 2009 - 13:34
Anna:
Maleisië: Cameron Highlands (aarbeien én, ja echt, belgische wafels!) + Taman Negara (jungle-tour en immens grote sprinkhanen!) en natuurlijk: PENANG! heerlijke stad/eiland: mopad huren en gaan! ooh. en de petronas towers en het "nederlandse" melakka is ook wel aardig! ;)
heel veel plezier nog!
X -
04 Mei 2009 - 13:36
Sytse:
zoooo gaaf allemaal zeg!! go with the flow elsje doe je goed. blij om te horen dat je je vermaakt en veel nieuwe mensen leert kennen.
dikke knuffel
sytse -
04 Mei 2009 - 13:40
Willem:
Vet Els! Veel plezier nog daar! X -
04 Mei 2009 - 14:00
Charlotte:
hahaha heerlijk om je berichten te lezen. moet er echt om lachen.
echt super dat je het zo leuk hebt!
haha wat is die baas voor een pimp dan?! kijk maar uit hoor, straks sta jij ook in een te kort rokje te buikdansen haha
geniet ervan nog verder!
KUS -
04 Mei 2009 - 14:42
Aw:
Haha wat een heerlijk verhaal weer els! Ik sta er echt van te kijken hoe snel je contact hebt met mensen, geniaal! Avondjes uit, etentjes het kan niet op zo te horen!! Heel benieuwd wat van Maleisie vind!!
Liefs -
04 Mei 2009 - 15:26
Simone:
haha super elsje! t is ook gewoon zo leuk om je berichten te lezen!
veel plezier in Maleisie! (char en ik hebben trouwens een huis!;))
Kusssssss -
04 Mei 2009 - 18:52
Danja:
Elskiee! Wat leuk dat je veel meemaakt en weer wat singapoorse vriendjes er bij hebt! Ik zal je even kort vertellen wat er hier is gebuurt: niks. Zoo ben je daar ook weer van op de hoogte! Have fun! Kus -
05 Mei 2009 - 03:49
Mip:
Elz sociaal beest dat je bent.. goed bezig!
Hehe geweldige verhalen, ik geef me op voor je blog.
Haal er uit wat erin zit, dat doe je zo te lezen wel dus ik zeg: kgg kgg tssj tssj! -
05 Mei 2009 - 07:37
Lien:
Elsepels wat een vette verhalen allemaal!!! Goed dat je de thuisblijvers ook een beetje op de hoogte houdt ;). Klinkt alsof je het goed voor elkaar hebt, nu alweer het volgende avontuur. Veel plezier en ik lees wel weer je verhalen!
Kus -
05 Mei 2009 - 08:28
Wil Van Zanten:
Hoi Els,
Wat heerlijk om op een regenachtige, sombere ochtend zo'n heerlijk verhaal van je te lezen.
Veel plezier in Kala Lumpur. Liefs Oma Wil -
05 Mei 2009 - 13:21
Elma:
ELSJAAA!!!
Klinkt helemaal geweldig! Blij om al zoveel berichten van je te lezen.. volgensmij is het echt onmogelijk om alles wat je meemaakt op te schrijven en te onthouden gek! Maar klinkt heerlijk allemaal!
Enjoy en ik wacht met smart op je volgende bericht!
Dikke knuffelll!!!!!!! -
05 Mei 2009 - 16:40
Dick:
Hai els, leuk joh, net je verhaal doorgelezen, ga zo door! volgens mij gaat het dan wel goed ;-) -
05 Mei 2009 - 17:55
Leonie:
HAHAHA, wat súuper cool dat jij nu in Kuala Kumpur bent! Ik ben daar ook geweest! ^^
Alles is daar idd heel goedkoop vergeleken met de euro! :P Word nog wat als je terug komt :PxD
Echt Súperr leuk om je blogs te lezen! :D
veel plezier!!