Zon, (vieze) zee, strand en verbrand!
Door: Els
Blijf op de hoogte en volg Els
12 Mei 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur
Maar angezien mijn vorige berichtje een btje afgeraffeld was, zal ik nu even nog wat vertellen over afgelopen 4 dagen. Ik vertelde al kort over die ritelen enzo, maar het was echt ziek. wij zijn gaan kijken bij het piercingsritueel van de hindoestanen. wat wij hebben gezien was een soort optocht. Er stonden allemaal ontzettend opgedirkte dames langs de kant en de mannen waren zich heel erg aan het bemoeien met de gepiercte mannen. want daar ging het om. er waren 5 mannen gepierct en moesten een lang stuk afleggen van hun soort 'bunker' waar ze 40 dagen geleefd hebben naar de tempel. maar dat niet alleen. ze droegen een soort enorm kunstwerk op hun hoofd en dansten daarmee in het rond. Maar dat 'kunstwerk' was vet zwaar! en in de 40 dagen bunker hebben ze geleefd op rijst en water en sliepen ze op een stenen vloer. Voor ze vetrokken voor die tocht werden ze ergens gepierct met gewoon een simpel satestokje! Dit is zo'n beetje hun verhaal erachter. waarom ze dit nou precies doen, begreep ik niet helemaal, maar het was een grote happening. alle indiers waren op de been. Maar het enge was dat die mannen dikke pijn hadden! eentje was er zelfs door in trans geraakt, dat schijnt ook een btje de bedoelingh te zijn. Het zag er in ieder geval heftig uit.... (check de foto's)
's avonds gingen de festiviteiten door want een godsbeeld werd door de stad gedragen (voor de gehandicapten die niet naar de tempel kunnen komen) en er werd flink geofferd. ook werd er gratis eten uitgedeeld aan iedereen. we hebben dus flink kunnen snoepen van de indische keuken. Tot zover mijn ervaringen met de rituelen. Ik kan er nog wel meer over vertellen, want ik heb een uur met een indier gepraat die me alles vertelde, maar dan wordt het zo langdradig ;)
2 dagen geleden ben ik verrokken naar Penang met de bus en met weeeer een rare buschauffeur (3 tanden en pratend tegen zichzelf). Ik begin steeds meer te vermoeden dat ze alle zwervers zonder handicap hier van de straat pikken en hun rijbewijs laten halen en die bussen laten rijden.... haha echt! ik ga het eens vragen....
maar goed, uiteindelijk gehusseld aangekomen op Penang. Heb een heel leuk hosteltje gevonden (love lane inn, thanks voor de tip an!) met een vet aardige man die me met alles hielp. de busreis nam zowaar de hele dag in beslag dus toen ik eenmaal uitgehongers daar aankwam, ben ik gaan eten en daarna linea recta mijn bed ingedoken.
Gister heb ik voor 8euro een dikke vette scooter gehuurd!! (haha, anitaaaa) het was ook echt zo'n patserscooetrtje. ik had zo bij de scooter-hangclub van oegstgeest gekund ;) maar het was echt geweldig! Ik ben heel het eiland rondgesjeest (hij ging tot 110km/u :D:D) en heb echt weer gewedig veel moois gezien. de strandjes die ik tegen kwam, waren schattig, klein en mooi maar het water was helaas niet geschikt om in te zwemmen (shit). Ik ben helaas wel echt DIK verbrand (het doet nog steeds pijn) maar het was het me echt waard. misschien ga ik wel een scootertje kopen, hoef ik niet meer die enge bussen in.... maar goed einde van de middag even lekker geshopt! en om daarvan bij te komen, heb ik mijn voeten laten masseren. Voor degene die niet tegen kietelen kunnen, GEEN AANRADER! haha maar het was wel grappig. die man kon trouwens aan de hand van mijn voeten allemaal dingen over mijn lichaam vertellen. zelfs dingen die mijn familie niet weet. en het klopte allemaal! heel gek is dat.... maar supergaaf!
's avonds ben ik gaan hangen bij de Penangse hangclub aan zee (bejaarden met scooters en vishengels) het was supergezellig! heb heerlijk naar een ondergaande zon zitten kijken met hen ;)
vandaag heb ik 8u(!) in de bus gezeten (met weer een zwerverachtige gek als chauffeur) van de westkust naar de oostkust en nu slaap ik in Kota bahru (met een vet lekkere gast uit nieuw zeeland op de kamer :P), een lief stadje aan de kust en de oversteek naar de perhentian eilanden. dat moeten de eilanden zijn met de mooie stranden en snorkelzeeen, etcetera. Ben benieuwd! maar eerst nog een dag Kota bahru. Tot zover mijn ervaringen!
Ohja, pap, je vroeg over eetervaringen... Inderdaad. ik heb al de meest bizarre, rare dingen gegeten hier. Gister nog had ik chickenbread. dat is kip, gegaard IN een brood! een specialieit van een stadje hier in de buurt. Het was heerlijk! ik heb ook verschrikkelijke dingen gegeten. 2 dagen geleden had ik 3 lokale specialiteiten gevraagd als avondeten, maar het was allemaal niet te vreten!! eentje te pittig, eentje te klef en de ander veeeels te zoet. maar goed, ik blijf uitproberen ;) vorige week had ik een curry met vissenogen en een noodles met (achteraf) tentakels van een intvis! haha! oh en ik drink hier chang bier (chinees) en tigerbier (maleisisch) die laatste bevalt me tot nu toe het beste (A)
pfff dat was het weer even voor vandaag. hier moeten jullie het komende dagen even mee doen :) Ik probeer zo snel mogelijk jullie mailtjes/krabbeltjes te beantwoorden. ik doe mijn best!!
TTYL lieve mensen!
Els
12 Mei 2009 - 10:32
Rowan:
Geen vieze dingen doen he met die gast uit Nieuw-zeeland!:P
Maar het klinkt echt super gaaf, al had ik niet willen zien hoe erg die gasten pijn hadden enzo!
xx -
12 Mei 2009 - 14:44
HAHA
Prachtige anekdotes weer.
12 Mei 2009 - 15:05
Naomi:
Waauw Els,
Egt super leuk verhaal. Maar dat eten:O Alleen door dat ik wist wat er in zat zou ik het niet eten:O Het klinkt allemaal zo indrukwekkend,
Nog veel plezier en ik wacht met smart op je volgende belevennis:D -
12 Mei 2009 - 15:09
HAHA
Prachtige anekdotes weer.
12 Mei 2009 - 15:12
Mip:
Sorry voor de dubbelpost..
Anyhoodle, hoe smaakten die vissenogen? Aanrader? -
12 Mei 2009 - 15:59
Paultje:
Ik hang aan je lippen, wat een onwijze gave verhalen
nu wil ik zelf ook het liefst morgen vertrekken
zit nog steeds thuis met me pootje en moet nog 3 weken
hope to hear from you soon
Kusje
12 Mei 2009 - 19:06
Annalet:
Zeg Els ,nu word ik toch wel erg nieuwsgierig: wat heeft die vent aan je voeten ontdekt wat wij niet weten?
Fijn dat het goed gaat.
Zal ik effe after-sun komen brengen?
12 Mei 2009 - 21:58
Lucas:
lekker he,alles in de zon ben benieuwd naar je foto's van de perhentians dat zijn echt zo'n beetje de mooiste eilanden ter wereld,have fun -
13 Mei 2009 - 08:06
Djoek:
Hey Els, het duurde even maar heb dan eindelijk je site gevonden!! Wat een vette verhalen.. En het kost dus geen reed, hoe chill!! Trouwens een full body massage is ook echt een aanrader.. hangt er natuurlijk af bij wie;) Nou chick ik ga me nu aanmelden op de hoogte te blijven!
have fun!
x
p.s. heb je nog geen ziektes na al die enge dingen eten???
13 Mei 2009 - 08:57
Wil Van Zanten:
Hoi Els, Al weer zo'n leuk verhaal. Je bent nu bijna 2 weken weg en hebt al veel beleefd, joh. Ik heb goed bericht gekregen in het ziekenhuis. Was erg blj.
Liefs, Oma Wil -
13 Mei 2009 - 11:34
Danja:
Leuke foto's elskie! en ook leuk berichtje weer :D
xxx -
13 Mei 2009 - 17:15
Eline:
Hee lieve Els!
Wat een ontzettend gave foto's zeg!! Supervet!!!
Leip van die rituelen joh!! Lijkt me echt 'creapy' om mee te maken.. Dat ze zichzelf zo pijnigen...
Maar ontzettend leuk bericht weer, kijk uit naar de volgende:D!
Dikke kus lien. -
14 Mei 2009 - 08:33
Chantal:
Hi lieve Els! Wat is Azie mooi he! Ik vind je verhaaltjes heel leuk, en ik zou zelf zo weer terug willen! Heel veel plezier nog! En geniet ervan, het is zo voorbij! Liefs,x Chantal -
19 Mei 2009 - 10:18
Claudia:
ELS!
Heb net al je blogs gelezen en wat klinkt het GAAF. En super leuk geschreven ook, haha!
Al die verschillende dingen die je meemaakt.. Allemaal zo.. Romantisch!?
Heb ook je foto's bekeken, man wat vet. Soort New york, die grote steden daar! En waar blijven de foto's van alle mooie mannen die achter je aanzitten?
Hee geniet nog! Genoeg tijd heb je gelukkig!
Ps. I agree, Tigerbeer is the best beer ever!